Klantcases

Erkenning allerbeste slagers dankzij Meesterproef

Naam afbeelding

Waardering en erkenning voor het slagersambt. Dat wilde De Koninklijke Nederlands Slagers (KNS) bereiken toen zij CINOP Advies benaderden om een Meesterproef te ontwikkelen. In nauwe samenwerking met vakmensen uit de slagersbranche creëerden we een Meesterproef waarin klassiek vakmanschap en innovatie centraal staan.

De Meestertitel ‘branche erkende meesterslager’ is eind 2016 gelanceerd en wordt toegekend aan slagers die de Meesterproef hebben doorstaan. Deze slagers weten hoe zij hun vakkennis combineren met praktijkervaring, ondernemers-, sociale- en communicatieve vaardigheden.

De beproeving
In 3,5 dag doorlopen de slagers een uitgebreid programma van theoretische- en praktijkopdrachten. Ze moeten onder andere elf producten produceren, verschillende slachttechnieken demonstreren, een theorietoets maken en een bedrijfsplan presenteren.

De beoordeling
Elk van deze vaardigheden wordt beoordeeld door twee beoordelaars. Vakmensen uit de branche die door de Stichting Meestertitels Slagersbranche zijn benoemd. Zij hebben een uitgebreide opleiding gehad en zijn vanuit hun eigen vakmanschap, kennis en opleiding goed voorbereid op hun functie als beoordelaar.

Wie wordt de eerste?

In 2017 zijn de eerste kandidaten gestart met de intake, waaruit zal blijken of zij beschikken over de benodigde kennis, competenties en ervaring om de meesterproef uit te voeren. Komen ze door de intake en slagen ze voor de beproeving? Dan mogen de kandidaten zich rekenen tot de allerbesten in de branche met de titel branche erkende meesterslager van Nederland.

VOS

Dit project is een initiatief van Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) en het beheer is ondergebracht in de Stichting Meestertitels Slagersbranche. De stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), FNV en CNV Vakmensen.

Meer weten

Meer informatie over de Meesterproef is te vinden op www.branche-erkende-meesterslagers.nl.
Zoeken

Contactpersoon

 Esther Murre
Esther Murre
Senior consultant
06-10207842
 Jos van Zwieten
Jos van Zwieten
Managing consultant
06-10533767

Socialize met CINOP