Rekenspellen carrousel

Veel docenten rekenen zoeken naar manieren om hun lessen aantrekkelijker te maken. Even een energizer, spelletje of (digitale) tool inzetten kan de energie doen stijgen en de leeropbrengst verhogen. Welke rekenspellen, apps en tools zijn voorhanden en op welke manier zetten rekendocenten deze effectief in? In deze inspirerende en praktische (studie)middag worden gaan we met deze vragen aan de slag

Inhoud
Tijdens deze middag wordt een verzameling rekenspellen, rekenstarters, rekenapps en rekenwebsites gepresenteerd, die meteen in de les gebuikt kunnen worden. Hierbij krijgen docenten de gelegenheid om de spellen zelf uit te proberen. Tevens worden docenten uitgedaagd dieper na te denken over de didactische mogelijkheden van de spellen. Hoe zet je spellen gericht in bij studenten die een bepaalde behoefte hebben. Dit kan een gehele klas zijn, waarbij ieder op zijn eigen niveau een leuk spel doet, waar je toevallig ook nog beter door leert rekenen, maar het kan ook specifiek gericht zijn op bijvoorbeeld automatiseren of begripsvorming. Zo haalt u uit de spellen, naast het dienen als motivator, ook didactisch gezien winst.

Voor wie is de training?
Docenten rekenen in het mbo.

Duur van de training
1 dagdeel

Kosten
€ 1.250,- per groep (maximaal 15 deelnemers), btw-vrij.

Wat levert het op?
De studie- of trainingsmiddag laat een verscheidenheid aan spellen en tools zien waarmee de rekenles aantrekkelijker gemaakt kan worden en, bij slim inzetten van de tools, ook de opbrengst van de rekenles vergroot kan worden. De deelnemers leren voor welke doelen je welke spellen en tools kunt inzetten, en hoe deze te laten aansluiten bij de ontwikkeling van de studenten.

Werkwijze
De middag is opgezet als een carrousel waarin de docenten zelf de spellen en (digitale) tools kunnen uitproberen. Bij ieder spel/tool zijn opdrachten en vragen geformuleerd waarmee docenten samen en individueel onderzoeken voor welk didactisch doel de spellen/tools ingezet kunnen worden en aan welke randvoorwaarden de omgeving moet voldoen.

Nazorg
Na afloop evalueert de trainer met de deelnemers het leerproces en de opbrengst. Deze evaluatie wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Informatie en aanmelding
Neem contact op met 073-6800800 of e-mail naar cinopacademie@cinop.nl

Zoeken

Contactpersoon

 Rena Punt
Rena Punt
Managing consultant
06-51811461

Socialize met CINOP