Klantcases

Brabant Excelleert: 334 ondernemingen investeren in scholing

Naam afbeelding

Om de economie en werkgelegenheid in Brabant te versterken hebben werkgeversorganisaties MKB Brabant, BZW en ZLTO, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, in 2013 het project ‘Excelleren in Brabant’ ontwikkeld.

Het project stimuleert bedrijven om te investeren in scholing en ontwikkeling van werknemers, door de financiële drempel te verlagen. Zo wordt de helft van een cursus of opleiding vanuit het project gefinancierd, met een subsidie van 1.500 euro per werknemer.

Het project was een groot succes
Maar liefst 334 ondernemingen hebben van de regeling gebruik gemaakt. Dat is ruim twee keer zoveel als het gestelde doel van 150 bedrijven. De bedrijven hebben daarmee 3800 medewerkers een ontwikkeltraject aan kunnen bieden. Dat is bijna vijf keer zoveel als beoogd.

Waardevolle inzichten
Als projectleider heeft CINOP Advies zich verdiept in de drijfveren van ondernemers om te investeren in scholing en ontwikkeling, hoe ze hier aan werken en wat dit heeft opgeleverd. Zo blijkt dat investeren in de leercultuur ook resultaten oplevert op andere vlakken. Zoals: 

  • Verbetering van de kwaliteit van producten en diensten (bij 73% van de deelnemers)
  • Ontwikkelen van het toekomstperspectief van de onderneming (71%)
  • Verbetering van de samenwerking tussen medewerkers (66%)
  • Verhoging van het werkplezier van de werknemers (65%)
  • Terugdringen van de kosten (35%)

Haal het beste uit je mensen
In 2016 heeft MKB Nederland de publicatie ‘Excelleren in Brabant: Haal het beste uit je mensen’ uitgebracht met daarin de geleerde lessen van het project. Dit boekje kunt u hier downloaden.
Zoeken

Contactpersoon

 Raisa van Winden
Raisa van Winden
Consultant
06-10970910