Nieuws

Jaren

Prijzen beste rekenidee mbo uitgereikt

Naam afbeelding

10 juli 2017

De top 3 was al bekend, maar nu hebben de winnaars van het Beste Rekenidee ook officieel hun prijs in ontvangst genomen. De uitreiking vond plaats tijdens de internationale rekenconferentie 'All hands on math' die was georganiseerd door het Albeda College met CINOP en SLO van 2 tot 5 juli 2017.

De ALM is een jaarlijkse conferentie voor gepassioneerde rekendocenten die kennis wereldwijd willen delen en graag over de grenzen heen kijken. De belangrijkste doelstelling van deze internationale conferentie is kennisdeling rondom het thema rekenonderwijs voor volwassenen.

Vanuit het Albeda College werd de organisatie begeleid door het Kenniscentrum Taal en Rekenen. De conferentie werd ook mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de afdeling Onderwijs van de Gemeente Rotterdam (dit jaar onderwijsstad 2017).

Ruim 100 deelnemers uit verschillende landen, waaronder Nieuw-Zeeland, Engeland, Zweden en Amerika waren te gast in bij het Albeda College en kregen een programma aangeboden met inspirerende sprekers, workshops en vooral veel kennisuitwisseling.

Tijdens de conferentie reikten Marjolein Held (voorzitter BVMBO) en Rick de Wijk (voorzitter JOB) de prijzen uit voor het Beste Rekenidee 2017. Deze prijs is in 2016 in het leven geroepen om rekendocenten te inspireren creatieve lesmethoden te bedenken die hun studenten motiveren.

De wedstrijd wordt georganiseerd door het platform Rekendocenten BVMBO, in samenwerking met de MBO Raad en het ministerie van OCW. Namens CINOP zat Rinske Stelwagen in de jury.

Reno Keiluhu ontving voor zijn ‘Reken-vlog’ de eerste prijs; tweede werd Martijn van der Linden (Summa College) met het-Grote-Rekenen-Voor-Burgers-Spel; derde werd George Altheer (Noorderpoort College) met de opdracht Leven in een samenleving. De drie heren hadden al eerder een deel van hun prijs ontvangen: een ticket voor deze 24ste internationale rekenconferentie.

Bron: http://mbo-today.nl/prijzen-beste-rekenidee-mbo-uitgereikt
Zoeken

Contactpersoon

 Rinske Stelwagen
Rinske Stelwagen
Senior consultant
06-12968100

Socialize met CINOP