Nieuws

Jaren

Wedstrijd 'Beste Rekenidee 2017' voor docenten mbo

Naam afbeelding

17 maart 2017

Gisteren, tijdens internationale Pi-dag, is de tweede editie van 'Beste Rekenidee 2017' van start gegaan. De wedstrijd is een initiatief van het Platform Rekendocenten van de Beroepsvereniging Opleiders mbo (BVMBO). Rekenleraren uit het middelbaar beroepsonderwijs kunnen tot 7 mei hun innovatieve en creatieve ideeën voor rekenlessen insturen. Daarmee maken zij kans op een toegangsbewijs voor het internationale rekencongres ALM dat van 2 tot en met 5 juli gehouden wordt in Rotterdam. Dit meldt BVMBO.

De wedstrijd is vanuit het Platform ontstaan uit waardering voor voor rekendocenten in het mbo. Daarnaast is het een goed middel om het delen van kennis te stimuleren. Kennisdeling is volgens het platform van essentieel belang voor het rekenonderwijs omdat het activerend en vernieuwend werkt.

Dit jaar is de jury specifiek op zoek naar ideeën voor rekenlessen in sociaal-maatschappelijke context. Daarom kunnen rekendocenten samen met docenten Burgerschap lesideeën insturen. De jury bestaat uit voorzitter Rick de Wijk van Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB), rekendocent en prijswinnaar 2016 Jordy van Schijndel van Helicon, Frank Haacke namens het Platform Rekendocenten en senior consultant Cinop Rinske Stelwagen (medeorganisator ALM). Het ministerie van Onderwijs en de MBO Raad verlenen hun medewerking aan het project. Meer informatie over de wedstrijd en de voorwaarden voor het insturen van ideeën op: www.bvmbo.nl/beste-rekenidee-mbo-2017/.

Het 24ste internationale congres 'Adults Learning Mathematics' (ALM) vindt dit jaar plaats op het historische cruiseschip Rotterdam. Dit voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is omgebouwd tot viersterrrenhotel en heeft een permanente ligplaats aan de Kop van Katendrecht in Rotterdam. Het congres gaat in op diverse internationale thema's in het onderwijs in rekenen en wiskunde aan (jong)volwassenen. Sprekers uit binnen- en buitenland zullen lezingen geven, waaronder professor Ionica Smeets van de Univeristeit van Leiden. De winnaar van het Beste Rekenidee 2017 krijgt gratis toegang tot dit driedaagse evenement, inclusief overnachtingen op het schip.

Bron: https://www.nationaleonderwijsgids.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids
Zoeken

Socialize met CINOP

Twitter
Facebook
Linkedin
CINOP blog
You Tube