Duurzaamste gebouw van 's-Hertogenbosch

Vanaf 1 januari 2013 is CINOP gehuisvest in het duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch, gelegen aan het Stationsplein 14.

Het gebouw is van een zeer hoge kwaliteit, zowel in architectuur, duurzaamheid, afwerking als de klimaatinstallatie. Zo is het gebouw 30% energiezuiniger dan vergelijkbare nieuwbouw. In het materiaalgebruik is gekozen voor baksteen; daarnaast wordt al het toegepaste hout aantoonbaar duurzaam geproduceerd.

Groenverklaring
Om deze redenen is door Agentschap NL dan ook een groenverklaring voor het gebouw afgegeven. Dit kwaliteitskeurmerk van de overheid hebben nog weinig kantoorgebouwen behaald.

BREAAM-certificaat
Daarnaast ontving het kantoorpand het BREEAM-NL ‘Very Good’ (3 sterren) voor de gerealiseerde duurzaamheid. Het kantoor is het eerste gebouw in ’s-Hertogenbosch met dit certificaat! Ook het interieur is meegenomen in deze beoordeling: het type vloerafwerking, systeemwanden en maatwerk meubilair. Maar ook op de indeling van de ruimte, zoals de positie van werkplekken in relatie tot het binnenvallende daglicht.

Goed bereikbaar
Het kantoorpand is bovendien optimaal bereikbaar met het openbaar vervoer voor opdrachtgevers en medewerkers. Het treinstation en de bushaltes bevinden zich op loopafstand.

Interieurconcept
Het motto ‘Een leven lang leren’ is gebruikt als basis voor het interieurconcept. Dit is verbeeld in een lange houten loper die door het hele gebouw naar de verdiepingen loopt. De loper symboliseert de doorgaande en opgaande ontwikkeling van de mens. In het kantoor beweegt die lijn zich van levendigheid op de begane grond naar steeds meer rust op de verdiepingen. De Twee Snoeken heeft in opdracht van projectmanager HEVO het interieur verzorgd.

Zoeken